Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Αρνί κοκκινιστό με φασκόμηλο

Υλικά:

1 ½ κιλό αρνί (κυρίως ψαχνό) κομμένο σε μερίδες
2 φλιτζάνια του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 τομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του καφέ κόκκινο ξηρό κρασί
1 ποτήρι του κρασιού νερό
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
αλάτι (το ανάλογο)
κόκκινο γλυκό πιπέρι (κατά βούληση)
λίγο φασκόμηλο

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το κρέας μέσα στο λάδι. Πριν ροδοκοκκινίσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φασκόμηλο.
Αφού το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μία περίπου ώρα, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε το φασκόμηλο, έτσι ώστε να δώσει τα αρώματά του στη σάλτσα, αφήνοντάς το να πάρει μία βράση.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το με λευκό σουρωτό πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου