Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μοσχάρι αρωματισμένο με θρούμπι

Υλικά:

2 κιλά μοσχάρι με κόκαλο
500 γρ. μακαρόνια Νο 5
600 γρ. ντομάτας (κομμένη καρέ και 2 κ.σ. ντοματοπελτέ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομ.
3 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομ.
1 σκελίδα σκόρδο
3 κλωναράκια θρούμπι ή 1 κ.γ. αποξηραμένο θρούμπι
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. λευκό κρασί
1 φλ. ελαιόλαδο
1 lt ζωμό λαχανικών ή νερό
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκοκαλίζετε το κρέας και το κόβετε σε μέτριους κύβους.Πλένετε τα οστά του μοσχαριού πολύ καλά, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά, το μοσχάρι, τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 10΄- 15΄ τα οστά, στην συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μοσχάρι. ανακατεύετε τα υλικά για 5΄. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμισθεί και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 45΄. Αφού τελειώσετε το μαγείρεμα, αφαιρείτε τα οστά, και προσθέτετε τον ντοματοπολτό διαλυμένο σε λίγο νερό, τις ντομάτες, το θρούμπι και τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15΄ περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να γίνει το κρέας. Βράζετε τα μακαρόνια σε 4 λίτρα αλατισμένο νερό al-dente, στραγγίζετε και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με το κρέας. Ανακατεύετε και πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι. Σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου