Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κις με πράσινες πιπεριές & ρίγανη

Υλικά (για 6-8 άτομα, βάση διαμ. 30 εκ.)

2 πράσινες πιπεριές κέρατο σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 αβγά
3-4 φέτες μπέικον ή παντσέτα σε λωρίδες
1 φύλλο σφολιάτας
1 κ.γ. ρίγανη
1 μεγάλη ντομάτα σε λεπτές φέτες
2 μικρομεσαία κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
100 γραμ. φέτα τριμμένη
2-3 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190-200C.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι να μαραθεί χωρίς να αλλάξει χρώμα για 3 λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Αποσύρετε.

Σε μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αβγά, προσθέτετε τη ρίγανη, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Στρώνετε τη σφολιάτα σε φόρμα στρογγυλή και κόβετε ό,τι περισσεύει στα τοιχώματα. Αδειάζετε ομοιόμορφα στη βάση της τα κρεμμύδια με τις πιπεριές και προσθέτετε πάνω τους οριζόντια τις φέτες της ντομάτας. Μοιράζετε τα κομματάκια του μπέικον, την τριμμένη φέτα και το πεκορίνο και ρίχνετε πάνω τους τα αβγά.
 Βάζετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο και την ψήνετε για 35-40 λεπτά. Στα 30 λεπτά κατεβάζετε στη χαμηλή σχάρα να ψηθεί από κάτω.

Σερβίρεται σε τρίγωνα, σκέτη ή δίπλα σε φρέσκια πράσινη σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου