Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

10 οφέλη υγείας του φασκόμηλου για την υγεία, το δέρμα και τα μαλλιά

Στο φασκόμηλο απονεμήθηκε ο τίτλος του «Βότανο της Χρονιάς» από τη Διεθνή Ένωση Βοτάνων το 2001. Αυτό εξηγεί τη δημοτικότητα και την εκτεταμένη χρήση αυτού του βοτάνου.

10 οφέλη για την υγεία, το δέρμα και τα μαλλιά του φασκόμηλου:

1. Καταπολεμά την κατάθλιψη:
Το φασκόμηλο συχνά χρησιμοποιείται ως μια φυσική θεραπεία για την κατάθλιψη. Η  παρουσία πολλών αντιοξειδωτικών επιτρέπει την καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους. Πίνοντας ένα αφέψημα από φασκόμηλο βοηθά να ξεπεραστούν οι αρνητικές σκέψεις που ενεργοποιούνται λόγω της κατάθλιψης.

 2. Θεραπεία για το Αλτσχάιμερ:
Το φασκόμηλο, όταν χρησιμοποιείται τακτικά, βοηθά στη βελτίωση της δύναμης της μνήμης. Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σε ασθένειες που προκαλούν απώλεια μνήμης συμπεριλαμβανομένης της νόσου Αλτσχάιμερ. Επίσης, βελτιώνει την επεξεργασία πληροφοριών μεταξύ των ανθρώπων με τέτοια ασθένεια.

3. Καλό για διαβητικούς:
Μελέτες δείχνουν ότι αυτό το βότανο έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης καθώς και των τριγλυκεριδίων στους ανθρώπους που είναι διαβητικοί τύπου 2. Τα εκχυλίσματα των φύλλων του είναι γνωστό ότι έχουν αντι-υπεργλυκαιμική ιδιότητα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει το προφίλ λιπιδίων σε διαβητικούς τύπου 2. Ως εκ τούτου, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το βότανο για τη διατήρηση του λιπιδαιμικού προφίλ τους.

4. Φυσικό αντιφλεγμονώδες:
Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε αυτό το βότανο είναι γνωστό ότι διευκολύνουν τις φλεγμονώδεις καταστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ένα από τα πιο περιζήτητα βότανα για φλεγμονώδεις παθολογικές καταστάσεις συμπεριλαμβανομένων της αθηροσκλήρωσης, της ρευματοειδής αρθρίτιδας, και του βρογχικού άσθματος.

5. Καλό για την καρδιά σας:
 2 κουταλάκια του γλυκού φασκόμηλο περιέχει περίπου 20 mg ασβεστίου και μια καλή δόση καλίου,  τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και για τη διατήρηση του ρυθμού των καρδιακών παλμών. Αυτό το βότανο δεν έχει χοληστερόλη και είναι χαμηλό σε νάτριο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να χρησιμοποιείται από εκείνους που έχουν προβλήματα χοληστερόλης για τη διασφάλιση καρδιαγγειακών διαταραχών.

6. Άλλα οφέλη για την υγεία:
Ενώ το φασκόμηλο προσφέρει πάρα πολλά άλλα οφέλη, δεν υπάρχουν αποδεδειγμένες μαρτυρίες για να το υποστηρίξουν. Έχει εκτιμηθεί ότι αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για τη διάρροια, το άσθμα και για όσους πάσχουν από υπερβολική εφίδρωση. Η παρουσία των φυτικών ινών σε αυτό το βότανο είναι γνωστό ότι απαλύνει τις πεπτικές διαταραχές. Έχει ήπια αναλγητική και αντι-φλεγμονώδη ιδιότητα και είναι γνωστό ότι μπορεί να θεραπεύσει φλεγμονές και πόνους στην γαστρεντερική οδό.

7. Καθυστερεί την πρόωρη γήρανση:
 Το έλαιο φασκόμηλου είναι γνωστό ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων. Αυτό το βότανο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και ασβέστιο, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή αναγέννηση των κυττάρων. Τα αντιοξειδωτικά του φασκόμηλου καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, με αποτέλεσμα την ανακούφιση από τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές, και άλλα σημάδια γήρανσης. Εν ολίγοις, αυτό το υπέροχο βότανο βοηθά στο να κρατά το δέρμα νεότερο, λαμπερό και υγιή.

8. Φυσική θεραπεία για την κυτταρίτιδα:
 Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το έλαιο φασκόμηλου αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Όσο καλύτερη είναι η κυκλοφορία του αίματος  τόσο υψηλότερη είναι και η αποτοξίνωση του. Καθώς οι τοξίνες εξαλείφονται, η κυτταρίτιδα γίνεται λιγότερο ορατή. Η τακτική χρήση του λαδιού του μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των υποτροπών της κυτταρίτιδας.

9. Προωθεί υγιή μαλλιά:
Το λάδι που εξάγεται από τα φύλλα φασκόμηλου είναι καλό για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας. Το μασάζ με το έλαιο φασκόμηλου επάνω στο τριχωτό της κεφαλής σας βελτιώνει την ροή του αίματος. Η βελτίωση της κυκλοφορίας αποτρέπει την τριχόπτωση, βελτιώνει την τρίχα, τον σχηματισμό θύλακα, και έτσι μας βοηθά να έχουμε υγιή μαλλιά.

10. Θεραπεία για  το πρόωρο γκριζάρισμα:
 Πλένοντας τα μαλλιά σου με αφέψημα από φασκόμηλο όταν αυτά έχουν εμφανίσει τα πρώτα “γκρίζα” σημάδια, μπορείς να τα βοηθήσεις να σκουρύνουν. Μετά από λίγο καιρό θα δεις πως τα γκρίζα μαλλιά εξαφανίζονται και γίνονται, σκούρα πυκνά και δυνατά καθώς το φασκόμηλο λειτουργεί και κατά της πιτυρίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου