Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Χοιρινό κότσι με μουστάρδα πορτοκάλι και πατάτες με τη φλούδα

Υλικά:

4 χοιρινά κότσια
1 κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με την φλούδα τους
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη σάλτσα:
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι
½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 ½ κουταλιά της σούπας ανάμικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, δενδρολίβανο)
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζετε τα κότσια μέσα σε ένα πήλινο με καπάκι και περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC με σκεπασμένο το πήλινο, για περίπου 2-3 ώρες. Πλένετε τις πατατούλες, αλατοπιπερώνετε καλά και τις σκορπάτε στο πήλινο μαζί με τα κότσια. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνετε με σκεπασμένο το πήλινο, για 1 ώρα ακόμα ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά για να απορροφήσουν οι πατάτες τη σάλτσα.Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με μουστάρδα, αν θέλετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου