Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η ρίγανη κατά του διαβήτη

Η ρίγανη χρησιμοποιείται στην κουζίνα για να ενισχύσει τη γεύση και να προσθέσει ένα ευχάριστο άρωμα στο φαγητό. Οι εμπειρογνώμονες υγείας λένε ότι τα φρέσκα βότανα έχουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία και μπορούν να θεραπεύσουν διάφορες καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, παχυσαρκία και πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Μια πρόσφατη μελέτη υποστηρίζει αυτή τη θεωρία και αποκαλύπτει ότι η ρίγανη περιέχει ενώσεις για την καταπολέμηση του διαβήτη.

Η ρίγανη μειώνει τα επίπεδα ζαχάρου όσο και τα αντιδιαβητικά φάρμακα σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις. Η μελέτη αποκάλυψε ότι η ρίγανη είναι πλούσια σε αντι-οξειδωτικά και βασικά ένζυμα όπως οι πολυφαινόλες και η τακτική κατανάλωση της μπορεί να είναι ένας φυσικός τρόπος για να μειωθούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ως εκ τούτου, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε διαβητικούς.

Οι ειδικοί είναι επίσης της άποψης μπορεί να λειτουργήσει τόσο καλό όσο οποιοδήποτε αντι-διαβητικό φάρμακο.

Τα περιστατικά διαβήτη τύπου 2 έχουν αυξηθεί δραματικά παγκοσμίως λόγω των διατροφικών συνηθειών του πρόχειρου φαγητού.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Agricultural and Food Chemistry.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου