Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Η διατροφική αξία του φασκόμηλου με αριθμούς

Το φασκόμηλο οφείλει τα οφέλη του για την υγεία στην πλούσια θρεπτική αξία του. Αυτό το βότανο είναι γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αιθέρια έλαια. Το διατροφικό προφίλ του εξηγείται στον πίνακα που ακολουθεί.

Δείτε τον παρακάτω πίνακα για την σε βάθος ανάλυση των θρεπτικών συστατικών: Φασκόμηλο βότανο(Salvia officinalis), αποξηραμένο. Θρεπτική αξία ανά 100 g. (Πηγή:Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α.).
ΑρχήΘρεπτικά ΑξίαΠοσοστό της RDA
Ενέργεια315 Kcal15.75%
Υδατάνθρακες60.73 g47%
Πρωτεΐνη10.63 g19%
Συνολικό Λίπος12.75 g42,5%
Χοληστερόλη0 mg0%
Φυτικές ίνες40,3 g106%
Βιταμίνες
Το φυλλικό οξύ274 μg63%
Νιασίνη5.720 mg35.75%
Πυριδοξίνη2.690 mg206%
Ριβοφλαβίνη0.336 mg26%
Θειαμίνη0.754 mg68,5%
Η βιταμίνη Α5900 mg196%
Βιταμίνη C32,4 mg54%
Βιταμίνη Ε7,48 mg50%
Η βιταμίνη Κ1714,5 μg1429%
Ηλεκτρολύτες
Νάτριο11 mg<1%
Κάλιο1070 mg23%
Ορυκτά
Ασβέστιο1652 mg165%
Χαλκός0.757 mg84%
Σίδερο28.12 mg351%
Μαγνήσιο428 mg107%
Μαγγάνιο3.133 mg136%
Ψευδάργυρος4,70 mg43%
ΦΥΤΟΧΗΜΙΚΑ
Καροτίνη-α0 μg-
Καροτίνη-β3485 μg-
Κρυπτο-ξανθίνη-ß109 μg-
Η λουτεΐνη, ζεαξανθίνη1895 μg-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου