Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Τσιπούρες με φασκόμηλο

Υλικά:

2 μεγάλες τσιπούρες καθαρισμένες από λέπια και εντόσθια.
2-3 κλαράκια φασκόμηλο
2-3 λεμόνια στιμμένα
1 ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς κελσίου.
Τοποθετούμε τις τσιπούρες μας σε μεγάλο πυρέξ. Με πολύ κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε την κάθε τσιπούρα και από τις δύο πλευρές.
Γεμίζουμε τις κοιλιές τους με 10 περίπου φύλλα φασκόμηλου, και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο πυρέξ και πάνω τους.
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω τους και στο πυρέξ μας, και προσθέτουμε το στιμμένο λεμόνι και το ποτήρι νερό.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος των ψαριών μας, και ελέγχουμε να μην εξατμιστεί όλο το ζουμί τους στα 20 περίπου λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου