Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Μετατρέψτε την πίτσα σε μια ασπίδα κατά του καρκίνου

Αφού θα την φάτε που θα την φάτε, τουλάχιστον προσθέστε το συστατικό που θα τής δώσει μια πιο... υγιεινή αξία: Την ρίγανη!

Μια μελέτη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ έδειξε το εξής απίστευτο: H ρίγανη έχει τέσσερις φορές την αντιοξειδωτική δύναμη του βατόμουρου. Και αυτό, να ξέρετε, είναι πολύ, αφού το συγκεκριμένο φρούτο είναι από τα πιο δυνατά μας όπλα στη μάχη κατά του καρκίνου. Η ρίγανη επίσης, σύμφωνα με μια άλλη μελέτη, του Πανεπιστημίου του Κάνσας αυτήν την φορά, έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση. Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί να έχουμε άφθονη ρίγανη πολύ υψηλής ποιότητας. Και η ρίγανη ταιριάζει τέλεια με τα συνήθη συστατικά της πίτσας, το τυρί και την ντομάτα. Ταιριάζει και με τα πιο ασυνήθιστα, όπως οι αντζούγιες. Στην παραδοσιακή ιταλική συνταγή για πίτσα με αντζούγιες, η ρίγανη είναι το δεύτερο πιο βασικό συστατικό. Εννοείται ότι δεν σας προτρέπουμε εδώ να τρώτε όλη μέρα πίτσα, για να αποφύγετε τον καρκίνο (δεν λειτουργεί έτσι). Αλλά αφού θα την φάτε που θα την φάτε κάποια στιγμή, κάντε την λίγο πιο υγιεινή!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου