Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Χταποδάκι κρασάτο με θυμάρι

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι
500ml κόκκινο κρασί
150ml ελαιόλαδο
500ml νερό
Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
15 κόκκοι μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι, πλένουμε και καθαρίζουμε την κοιλιά και την τεμαχίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να ψηθεί. Μόλις το νερό εξατμιστεί προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Το χταπόδι χρειάζεται περίπου 1 ώρα ψησίματος. 15 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το χταπόδι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το χταπόδι να μελώσει. Σερβίρουμε με το θυμάρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου