Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Λεμονοριγανάτο κοτόπουλο

Υλικά
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα 
  • Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι  μέσα σ’ ένα μπολ. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε μια πλαστική σακούλα με αεροστεγές κούμπωμα (zipper bag). Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέσα στη σακούλα, προκειμένου ν’ ανακατευτεί με τη μαρινάδα. Πριν σφραγίσουμε τη σακούλα, προσέχουμε να αποσυμπιέσουμε καλά τον αέρα από μέσα. Βάζουμε τη σακούλα στο ψυγείο για 8 ώρες έως όλη τη νύχτα.
    Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λαδώνουμε λίγο την σχάρα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τινάζουμε ελαφρά για να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε καυτό γκριλ μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και οι χυμοί τρέχουν, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου