Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ριγανοκεφτέδες πατάτας

Οι ριγανοκεφτέδες είναι παραδοσιακές κροκέτες, αρωματισμένες με ρίγανη. Μπορούν να σερβιριστούν σαν μεζές για ούζο, κρασί ή μπύρα, σαν ορεκτικό ή σαν πρώτο πιάτο.

Υλικά

  • Πατάτες: 3 μέτριες 
  • Ξερή ρίγανη: 3 κουταλιές 
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό 
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 κουταλιές 
  • Αυγά: 2 μέτρια 
  • Τριμμένη φρυγανιά ή αλεύρι: όσο πάρει 
  • Αλεύρι: για αλεύρωμα 
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 
  • Ελαιόλαδο: όσο πάρει στο τηγάνισμα 

Εκτέλεση

Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα. Τις στραγγίζετε και τις πλένετε με κρύο νερό. Τις ξεφλουδίζετε ζεστές και τις περνάτε από την πρέσα του πουρέ. Αναμιγνύετε τον πουρέ με τα αυγά, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε τριμμένη φρυγανιά ή αλεύρι, ώστε να πλάθονται εύκολα. 
Με αλευρωμένα χέρια, πλάθετε οβάλ ή στρόγγυλες κροκέτες και τις αλευρώνετε. Τις τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο, να ροδίσουν ολόγυρα και τις βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Τις σερβίρετε πολύ ζεστές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου